Browsing: Vesti

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ocenio je da je sastankom delegacija Beograda i Prištine tokom pošle nedelje u Briselu smanjen jaz po pitanju upotrebe dinara na Kosovu, ali da će zbog razlika koje su ostale ponovo ugostiti glavne pregovarače.

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa izaslanikom
Ministarstva inostranih poslova Savezne Republike Nemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savet Evrope, Mihaelom Rajfenštulom o najnovijim događajima vezanim za Кosovo i položaj Srba.

„Кnjiga, za mene lično, znači doživljaj, događaj, iskustvo. Sva saznanja koja imam o svetu, formirana su upravo čitanjem knjiga. One su izlaz u svet i prostor moje slobode“, rekao je za Kim radio pesnik i književni kritičar Žarko Milenković, povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava.

„NATO hoće da dostavi tešku artiljeriju Kurtijevom režimu! Osvanule sramotne izjave Zapadnih generala! (VIDEO)“ – glasio je naslov portala Informer od 21. aprila. Zapadni generali nisu izjavili da će „Kurtijevom režimu“ dostaviti tešku artiljeriju, što potvrđuje i sam Informerov sagovornik u nastavku teksta.

U blizini donjeg groblja i velelepnih viševekovnih hrastova koji čuvaju duhove prošlosti i bogato kulturno nasleđe Goraždevca, na širokoj ledini se uzdiže crkva Rođenja Presvete Bogorodice. Ovaj hram, svedok je mnogih istorijskih i duhovnih dešavanja. Sada nakon jednog veka dočekuje novo poglavlje svog postojanja – obnavljanje koje spaja tradiciju i moderan način gradnje.

Godine su samo broj, odnosno čovek je onoliko star koliko se starim oseća, navode izreke. Kada, međutim, ljudi zaista smatraju da je neko svakako ušao u starost? Novo izdanje decenijskog istraživanja ukazuje da se granica pomera.

Na centralnom Kosovu je osvanulo oblačno jutro sa slabom kišom povremeno. Slično vreme se očekuje tokom celog dana.