Browsing: Vesti

Premijer Kosova Aljbin Kurti (Albin) rekao je da Srbija intenzivira saradnju sa Rusijom, Kinom i Iranom, upozorivši da postoji realna opasnost od, kako je rekao, novog rata u regionu.

U crkvi Svetog Nikole u Prištini je liturgijom i rezanjem slavskog kolača proslavljena hramovna slava. „U ovom hramu treba da se radujemo svagda i na svemu da zahvaljujemo jer upravo ovde nalazi se spasenje“, rekao je u besedi prištinski namesnik Đorđe Stefanović koji je služio liturgiju uz sasluženje sveštenstva Eparhije raško-prizrenske.

Rezultati istraživanja „Kosovo – Srbija: drugačiji pristup“ koje je sprovedeno u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu, ukazuju da građani ne veruju kosovskim institucijama, ali i da bi o problemima Vlada Kosova trebala da razgovara sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Izraženo je i nezadovoljstvo bezbednosnom situacijom.

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je u intervjuu za RTK da Kosovo treba da bude članica EU, Natoa, kao i Saveta Evrope i svih drugih međunarodnih organizacija, ali da Priština mora da uradi “teške stvari koje se od nje traže” i pošalje nacrt statuta ZSO Ustavnom sudu.

Na centralnom Kosovu predviđa se smena sunca i oblaka. Popodne se očekulu lokalni pljuskovi.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju reagovao je na odluku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku koja je usvojila Rezoluciju o Srebrenici ocenivši da će ona dati vetar u leđa “novim nasilnim pretenzijama i akcijama i imati opasne implikacije po život Srba na Kosovu i svuda gde oni žive”.