Browsing: Vesti

Predstava „Čekajući kraj partije“ po Samjuelu Beketu, a u režiji Nenada Todorovića premijerno će biti odigrana 21. juna u 19 časova na otvorenoj sceni „Usnija“ u Kajmakčalanskoj ulici u Gračanici. „Bog je odavno sa nama i strpljivo čeka na nas. Mi nestrpljivo čekamo prošlost u nadi da će budućnost što pre proći“, istakao je reditelj o komadu.

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik države Boris Tadić rekao je da je Srbija jedna od retkih zemalja u svetu u kojoj građanski slojevi društva patriotizam poistivećuju sa privitimizmom i u kojoj vlada veliko nerazumevanje značaja pitanja Kosova.

Odlazeći holandski premijer Mark Rute biće sledeći generalni sekretar NATO, nakon što su se sve 32 članice alijanse složile da on nasledi Jensa Stoltenberga, piše Politiko.

U okviru Vidovdanskih svečanosti, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice i Opština Gračanica u saradnji sa Crkvenom opštinom Donja Gušterica i CSD-om organizuju u nedelju, 23. juna 2024. godine treću pitijadu pod nazivom ”Kosovska pita”.

“Sinoćno hapšenje Lazara D. na ozloglašenom punktu na Bistričkom mostu, zbog prošlogodišnjih događaja ispred opštine Zvečan, motivisano je isključivo političkim razlozima i novi je pokušaj Aljbina Kurtija da zaoštri situaciju na severu Kosova i Metohije i izazove novu krizu”, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U okviru Vidovdanskih svečanosti večeras će na platou ispred Doma kulture “Gračanica” nastupiti popularni pop-rok bend Neverne bebe. Početak koncerta zakazan je za 21 čas.

Na centralnom Kosovu očekuje se sunčano i veoma toplo vreme, maksimalna temperatura do 34 stepena. Leto 2024. godine počinje danas u 22 časa i 50 minuta. Danas je najduži dan u godini i trajaće čak 15 sati i 35 minuta.

“Miroslav Lajčak verovatno pokušava da napravi sastanak na visokom nivou između Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija pre letnje pauze i da odkoči proces implementacije sporazuma o putu ka normalizaciji”, smatra Dragiša Mijačić, koordinator radne grupe Nacionalnog konventa Evropske unije za saradnju Beograda i Prištine.