Browsing: Vesti

Uz pomoć fondacije za razvoj turizma i poljoprivrede (TAD), danas je u Štrpcu otvorena Кancelarija turističkog informacionog centra i sajam gastronomije na kojem su predstavljeni gastronomski specijaliteti, tradicionalne kuhinje, specifične za naše područje, saopštio je predsednik ove lokalne samouprave Dalibor Jevtić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti “jedini faktor nestabilnosti”, te da zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svećljom “širi bezočne laži da je uhapšeno petoro lica sa Кosova i Metohije”, a radi se o tome da je jedno lice “samo zadržano”.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na Kosovu Džefri Hovenijer razgovarao je u Prištini sa Kosovskom predsednicom Vjosom Osmani. On je nakon sastanka medijima rekao da su SAD zabrinute zbog onoga što se juče dogodilo na granicama u Srbiji.

Četiri od pet pripadnika Kosovske policije koji su juče zadržani na administrativnim prelazima sa Srbijom su pušteni na slobodu, Zadržan je zamenik direktora KP Dejan Janković. Među privedenima bili su i Siniša Minić, Zoran Marinković, Boban Simonović i Ramiz Ibrahimi, rekao je premijer Kosova Aljbin Kurti na sednici Vlade.

Veliki broj divljih deponija, upotreba plastičnih kesa, zagađenje vode i vazduha predstavljaju glavne ekološke probleme na Kosovu, složili su se sagovornici debate „Uloga i efikasnost civilnog društva u podizanju svesti o ekološkim pitanjima i izazovima u sprovođenju postojećih ekoloških zakona i propisa“.