Browsing: Vesti

“Ništa bez razgovora oči u oči ne možemo saznati, razgovor je lek za probleme”, naglasila je Tamara Petrović, nastavnica matematike i informatike u osnovnoj školi u Goraždevcu. Sa njom smo razgovarali o tome kako čuti mlade i po njenim rečima glas mladih se ne čuje dovoljno.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je, na panelu pod nazivom “Izazovi i prilike na Zapadnom Balkanu”, na Antalijskom diplomatskom forumu, da će sve zemlje Zapadnog Balkana imati podršku Srbije u integracijama ka Evropskoj uniji, ali da od njih očekuje da poštuju teritorijalni integritet Srbije.

„Erdogan stavlja ruke u dijalog/ Velika podrška dolazi iz Ankare“ – glasio je naslov portala ntv.al od 1. marta. Iznenađujuća informacija o navodnom uključivanju Turske u dijalog Beograda i Prištine je, međutim, konstatacija koju je bez argumenata izneo ovaj portal, a ne stvarna odluka ili stav zvanične Ankare.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da se sastao sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani i razgovarao o izborima na severu Kosova.

Region je daleko napredovao od sukoba devedestih godina, ali i dalje ima razloga za oprez jer je situacija na Kosovu stabilna, ali i dalje krhka, izjavio je šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu Đampjero Romano, piše Juropijan vestern Balkans.

Kuća u kojoj se nalaze prostorije Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ u Severnoj Mitrovici, na kojima su noćas promenjene brave je u privatnom vlasništvu Albanca. Ksenija Božović, predsednica GI navela je ova radnja izvršena nelegalno jer ih, kako je istakla, “niko nije obavestio o kupovini objekta i promeni vlasništva”.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocenio je da specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, koji nastoji da u proces rešavanja kosovskog pitanja uvede logičnost, radi pravu stvar bez obzira što se neki žale i naglasio da ga Vašington podržava u tome.