Browsing: Vesti

“Ništa bez razgovora oči u oči ne možemo saznati, razgovor je lek za probleme”, naglasila je Tamara Petrović, nastavnica matematike i informatike u osnovnoj školi u Goraždevcu. Sa njom smo razgovarali o tome kako čuti mlade i po njenim rečima glas mladih se ne čuje dovoljno.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je, na panelu pod nazivom “Izazovi i prilike na Zapadnom Balkanu”, na Antalijskom diplomatskom forumu, da će sve zemlje Zapadnog Balkana imati podršku Srbije u integracijama ka Evropskoj uniji, ali da od njih očekuje da poštuju teritorijalni integritet Srbije.

„Erdogan stavlja ruke u dijalog/ Velika podrška dolazi iz Ankare“ – glasio je naslov portala ntv.al od 1. marta. Iznenađujuća informacija o navodnom uključivanju Turske u dijalog Beograda i Prištine je, međutim, konstatacija koju je bez argumenata izneo ovaj portal, a ne stvarna odluka ili stav zvanične Ankare.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da se sastao sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani i razgovarao o izborima na severu Kosova.