Browsing: Banka Poštanska štedionica

“Pošta, banka, Dom zdravlja i institucije Srbije koje pružaju usluge građanima ne mogu biti pretnja miru, ali izostanak poštanskih, bankarskih, zdravstvenih i drugih usluga mogu”, naveo je Naim Leo Beširi iz Instituta za evropske poslove povodom zatvaranja ekspozitura Banke Poštanske štedionice i Uprave za terzor na severu Kosova.

Nova Demokratska stranka Srbijije (Novi DSS) saopštila je da je upad kosovske policije u ekspoziture Banke Poštanske štedionice na severu Kosova nastavak terora kosovskog premijera Aljbina Kurtija koji se mesecima sprovodi uz prećutnu dozvolu Zapada i bez ozbiljnije reakcije vlasti u Srbiji.

Na severu Kosova zatvoreno je šest filijala i Uprava za terzor. Aleksandar Šljuka iz Nove društvene inicijative (NSI) izjavio je da ovaj potez kosovskih vlasti može biti shvaćen kao unilateralnan i nekoordinisan. Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević izrazio je zabrinutost za radnike i građane koji su koristili usluge Poštanske štedionice, naglašavajući da bi osnivanje Zajednice srpskih opština moglo rešiti ovu krizu.