Browsing: Kosovo vesti

Na centralnom Kosovu očekuje se promenljivo oblačno vreme sa povremenim sunčanim intervalima. U većem delu dana biće suvo, ali postoji mogućnost kratkotrajnih lokalnih pljuskova, naročito u popodnevnim satima.

Nakon noći sa jakom kišom i pljuskovima, na centralnom Kosovu još ponegde ima slabih padavina. Do kraja dana se očekuje potpuno razvedravanje.

Državni tužilac, koordinator za krivična dela narkotika kao i Kosovska policija preduzeli su juče istražne radnje u vezi sa sumnjom u izvršenju krivičnog dela kupoprodaja opojnih droga, nakon koje je usledilo hapšenje lica L.Š. u Prištini. Osumnjičeni je, kako bi izbegao hapšenje, automobilom udario u službeni policijski automobil, te naneo povrede policajcima i načinio materijalnu štetu, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Prištini.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je “kockarskim potezom sve ili ništa” – raspisivanjem hitnih parlamentarnih izbora, zaprepastio evropske partnere i na rub vanrednih izbora gurnuo i takođe ključnu zemlju Evropske unije, Nemačku, gde se na izborima za Evropski parlament (EP) urušila vladajuća koalicija.

KFOR je obeležio četvrt veka „posvećenosti trajnoj bezbednosti širom Kosova i regionalnoj stabilnosti“, na svečanosti u Kampu „Filmski grad“ koji je i glavni štab ove vojne misije predvođene NATO-om, saopšteno je medijima.

Nakon umereno maglovitog jutra, pred nama je pretežno sunčana i topla sreda. Ipak, lokalno su mogući kratkotrajni pljuskovi.

Da li i zašto ne postoji poverenje između redakcija koje izveštavaju na srpskom i albanskom na Kosovu? Ima li saradnje, ili je samo reč o pojedinačnom pomaganju kolega, postoji li inicijativa da se unapredi i čvršće povežu dva medijska ekosistema na Kosovu i šta je neophodno da se uradi da bi se to dogodilo?