Browsing: Petar Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se sa pomoćnikom generalnog sekretara UN za Evropu, Centralnu Aziju i Ameriku u Odeljenju za politička pitanja i izgradnju mira, Miroslavom Jenčom. Sastanku je prisustvovala i specijalna predstavnica generalnog sekretara UN i šefica Misije UN na Kosovu (UNMIK), Karolin Zijade.

“Kurti je nastavio sa nelegalnom eksproprijacijom na severu Kosova i Metohije, iako je obustava tih protivpravnih radnji bila obaveza u koju se kleo dok se nadao prijemu u Savet Evrope, po istom modelu dezavuiše javnost i međunarodne predstavnike da ima dobru volju da nacrt Statuta ZSO šalje pred Ustavni sud”, navedeno je u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju reagovao je na odluku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku koja je usvojila Rezoluciju o Srebrenici ocenivši da će ona dati vetar u leđa “novim nasilnim pretenzijama i akcijama i imati opasne implikacije po život Srba na Kosovu i svuda gde oni žive”.