Browsing: Vesti

„Za Kosovo je važno da sluša svoje evropske partnere i da uzme u obzir njihovu zabrinutost. Čuli smo te zabrinutosti i delimo ih, imaju veze sa Asocijacijom srpskih opština i uredbom Centralne banke Kosova i zato pozivamo Kosovo da krene napred po ovom pitanju“, rekla je u razgovoru sa novinarima u Prištini zamenica pomoćnika državnog sekretara SAD iz Biroa za demokratiju, ljudska prava i rad Nikol Čulik.

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić sastala se sa komandantom KFOR-a na Kosovu general-majorom Ozkanom Ulutašem sa kojim je razovarala o bezbednosnoj i političkoj situaciji, saopšteno je na veb stranici Opštine Gračanica.

Nova Demokratska stranka Srbijije (Novi DSS) saopštila je da je upad kosovske policije u ekspoziture Banke Poštanske štedionice na severu Kosova nastavak terora kosovskog premijera Aljbina Kurtija koji se mesecima sprovodi uz prećutnu dozvolu Zapada i bez ozbiljnije reakcije vlasti u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je izjavio da kosovski premijer Aljbin Kurti, upadom, kako je rekao, “njegove policije” u ekspoziture Poštanske štedionice na Kosovu, nastavlja sa akcijama koje dovode do razmera humanitarne katastrofe prema srpskom narodu i da mu je to stalna politika.

Lažna vest o martovskom pogromu koja se nakon 20 godina ponovo našla na portalu Radio telezvizije Kosova je lapsus, a srpska zajednica je pretrpela najveću štetu, ocenio je generalni direktor Radio televizije Kosova Škumbin Ahmetdžekaj na predstavljanju izveštaja o radu RTK za prošlu godinu u Medija centru u Čaglavici. Portal RTK live fukcioniše kao posebna platforma i nije u nadležnosti zaposlenih u RTK 2, potvrdio je on.