Browsing: Vesti

Muškarcu M.K. koji je pre tri uhapšen u Leposaviću zbog sumnje na krađu identiteta – kosovske vlasti odredile su jednomesečni pritvor, potvrđeno je za KoSSev.

Ustavni sud Specijalizovanog veća doneo je odluku po zahtevu Nasima Haradinaja za ocenu ustavnosti u kojem se žali da su tokom krivičnog postupka koji se protiv njega vodi povređena individualna prava i slobode. “Veće Ustavnog suda je deo njegovih pritužbi proglasilo nedopuštenim, a ostale odbio, zaključivši da nisu prekršeni ni Ustav Republike Kosovo ni Evropska konvencija o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda”, saopšteno je medijima.

Specijalno tužilaštvo reagovalo je na kritike kosovskog premijera Aljbina Kurtija upućene zbog nedovoljno aktivnosti i efikasnosti kada je reč o suđenjima za ratne zločine u odsustvu.”Komentari premijera u suprotnosti su sa ustavnim principima podele valsti i međunarodnim standardima za nezavisnost pravosuđa”, naveli su iz Specijalnog tužilaštva.

Goraždevac je najveće srpsko selo u opštini Peć. Nekada je u njemu živelo oko 3.000 stanovnika, ali se taj broj znatno smanjio i u njemu trenutno ima oko 500 Srba. Iako meštanima ovog sela nedostaju kulturni i zabavni događaji, najviše im, kako su kazali za Kim radio, nedostaju ljudi.