Browsing: Vesti

U okviru Vidovdanskih svečanosti Dom kulture „Gračanica“ ogranizuje promociju knjige „Istorija srpske poezije Kosova i Metohije 1951-2022“ pisca i književnog kritičara Aleksandra B. Lakovića u utorak, 18. juna 2024. godine sa početkom u 20 časova.

Udruženje novinara Srbij (UNS) će biti aktivnije u praćenju realizacije treće rezolucije o ubijenim i nestalim novinarima na Kosovu, rekao je u emisiji Slobodno srpski generalni sekretar UNS-a Nino Brajović. Ovo pitanje rešavaće se kroz dijalog Beograda i Prištine, koji prema Brajovićevom mišljenju, sledi pre ili kasnije.

Mlađim Srbima na Kosovu najviše nedostaje urbanizacija i gradski način života koji bi im pružio bolje obrazovne i poslovne mogućnosti, kao i više prostora za njihov razvoj i unapređenje društvenog života. Ovo su istakli pesnikinja i aktivistkinja Mila Mihajlović i direktor nevladine organizacije Aktivni društveni razvoj na Kosovu, Ivan Krstić, u emisiji “Heroji našeg doba”.

Na centralnom Kosovu se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, bez padavina. Maksimalna dnevna temperatura do 31 stepen Celzijusa.

Na centralnom Kosovu očekuje se promenljivo oblačno vreme sa povremenim sunčanim intervalima. U većem delu dana biće suvo, ali postoji mogućnost kratkotrajnih lokalnih pljuskova, naročito u popodnevnim satima.