Browsing: Vesti

Na centralnom Kosovu očekuje se promenljivo oblačno vreme sa povremenim sunčanim intervalima. U većem delu dana biće suvo, ali postoji mogućnost kratkotrajnih lokalnih pljuskova, naročito u popodnevnim satima.

U okviru obeležavanja “Vidovdanskih svečanosti” Dom kulture „Gračanica“ i Muzej žrtava genocida iz Beograda organizuju tribinu „Кozara 1942“ i projekciju dokumentarno-igranog filma „Dve Brankove Кozare“.

Danas će biti sunčano vreme, uz promenljivu oblačnost, najavljuju meteorolozi. Trenutna temperatura u Gračanici 14 stepeni.

Pesnikinja i glumica Radmila Knežević predstavila je u okviru Vidovdanskih svečanosti gračaničkoj publici „Pesme prizrenske“, knjigu pesama pisanih na prizrensko – timočkom dijalektu. „Stvaranje na prizrenskom govoru potvrda je da je Prizren živ i da njegov jezik živi“, rekao je na promociji književnik i novinar Živojin Rakočević.

Oružje koje je zaplenjeno na dve lokacije u severnom delu Mitrovice, pronađeno je kod dva lica za kojima kosovske vlasti tragaju u vezi sa slučajem Banjska, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije u stanici policije u severnom delu Mitrovice.