Browsing: Vesti

Premijer Kosova Aljbin Kurti u pratnji ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića, posetio je opštinu Kamenica, gde je razgovarao sa opštinskim zvaničnicima ali i posetio jednu srpsku firmu.

Trgovci i ugostitelji u opštini Gračanica obustavili su platni promet u dinarima. Pojedinci sa kojima smo razgovarali su naveli da to “nije problem” jer većina meštana plate i penzije podiže u centralnoj Srbiji, gde ih i konvertuje u evro.

Redovni godišnji Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) počinje sutra u Pećkoj patrijaršiji. Zasedanje se svečano otvara litugrijom u ovom manastiru, koji je pod neposrednom nadležnošću patrijarha Porfitija, kao crkvenog poglavara, mada je na područuju eparhije raško-prizrenske.

Promocija knjige „Kada plivaš“ autora Rastka Šejića biće održana u sredu 15. maja od 20.00 časova u Domu kulture „Gračanica“. U programu će, pored autora, učestvovati novinarka Ivana Vanovac i književnik Aleksandar Dunđerin.

Jezero Gazivode, okruženo prirodnim lepotama i sa kapacitetom koji ima, danas je bilo adresa sportista Kajakaškog saveza Kosova, koji plove vodama naše zemlje i šire, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja na svom Fejsbuk profilu.

Stara srpska prestonica Prizren ima čak 33 srpske pravoslavne crkve u gradu i okolini, od kojih je većina aktivna jer je Eparhija raško-prizrenska zajedno sa Prizrencima i vernicima iz celog sveta uspela da obnovi mnoge od njih i vrati im bogoslužbeni život, nakon oštećenja koje su pretrpele od Albanaca 1999. i 2004. godine, prenosi RTV.