Browsing: Hronika

Direktor Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je da se još 567 osoba srpske nacionalnosti vode kao nestale tokom sukoba na Kosovu od 1998. do 1999. godine, a da je do sada preuzeto 385 tela Srba i ostalih nealbanaca iz evidencije te Komisije.

Na objektu Doma kulture i na dečijem igralištu u Sušici u nedelju u večernjim satima primećeni su grafiti uvredljivog sadržaja, saznaje Radio Kim. Policija je izašla na mesto događaja.

Na uzurpiranom placu od 7,5 ari u vlasništvu Ilije Draškovića, raseljenog lica iz Kosova Polja, napravljeni su auto perionica i parking. Kada je Ilija u februaru pokušao da obiđe svoj plac, uzurpator Albanac N.R. mu je uputio pretnje smrću. Iz Policijske stanice u Kosovu Polju su potvrdili da je slučaj prijavljen. Pred kosovskim sudovima trenutno se vode dva postupka: jedan zbog pretnji, a drugi zbog uzurpacije imovine.

Oružje koje je zaplenjeno na dve lokacije u severnom delu Mitrovice, pronađeno je kod dva lica za kojima kosovske vlasti tragaju u vezi sa slučajem Banjska, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije u stanici policije u severnom delu Mitrovice.