Месец: april 2012.

Poslanik u kosovskoj skupštini Rada Trajković izjavila je da su kosovske institucije dobile instrukcije iz Brisela za sprovođenje predsedničkih i parlamentarnih izbora na Kosovu, ali da zvanična Priština izbegava da o tome javno govori.

Predizborni skup koalicije SPS-PUPS-JS, koji je trebalo da se održi danas u Domu kulture u Gračanici, otkazan je zbog zabrane kosovskih vlasti, saopštava pokrajinski odbor SPS-a.

Kosovska vlada strahuje da bi OEBS mogao da pomogne održavanje srpskih izbora na Kosovu, čak i lokalnih, što bi, vrlo lako moglo pokvariti bezbednosnu situaciju, piše prištinski dnevnik Zeri.

Policijska stanica u Gračanici dobila je upustva za sprovođenje operativnog plana o sprečavanju svih predizbornih radnji na teritoriji opštine, kaže komandir Bratislav Trajković.

“Jučerašnje privođenje pokazuje nebrigu države za položaj svog naroda na  Kosovu i Metohiji ali nastavićemo da organizujemo parlamentarne i predsedničke izbore”, izjavio je KIM radiju Radovan Ničić.

Jedinice Kosovske policije privele su večeras funkcionere Skupštine grada Priština sa izmeštenim sedištem u Gračanici Radovana Ničića i Dragutina Perića, saznaje KIM radio. Nakon saslušanja oni su oslobođeni.

Četvorica Srba su pritvorena, a jedan je u bekstvu nakon što je kod njih pronadjeno blizu dva kilograma marihuana, saopšteno je iz kosovske policije.

Čelnici Demokratske stranke Srbije (D S S) na Kosovu i Metohiji pozvali su birače da u sto vecem broju izađu na izbore 6. Maja i da glasaju protiv aktuelne vlasti u Srbiji.

Udruženje za mir Kosova u saradnji sa UNICEF-ovom regionalnom kancelarijom, Nacionalnom službom za zapošljavanje i Poslovnim centrom u Zvečanu pokrenuo je projekat Centar za obuku mladih i savetovanje pri izboru karijere.