Месец: maj 2012.

Kosovski fudbalski savez neće biti primljen u članstvo Evropske i Međunarodne fudbalske federacije (UEFA i FIFA), a o mogućnosti da ta selekcija igra prijateljske mečeve razgovori će biti nastavljeni, odlučeno je na današnjem sastanku u sedištu FIFA u Cirihu.

Večeras od 21 sat na televizijama HERC, MIR i PULS pogledajte novo izdanje emisije od “A do Š”. Gost je Fadilj Vokri, predsednik Fudbalskog saveza Kosova.

Dom zdravlja Gračanica uputio je zahtev Ministarstvu zdravlja Kosova za izdavanje neophodne dokumentacije kako bi humanitarna pomoć, koja je namenjena zdravstvenim ustanovama stigla na Kosovo.

Kosovski premijer Hašim Tači najavio je, kako prenosi današnji prištinski mediji, da će se 2. jula u Beču na sastanku Međunarodne upravljačke grupe biti doneta odluka o okončanju nadgledane nezavisnosti Kosova.

Poslanici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta počeli su danas raspravu o strateškoj reviziji dosadašnjeg rada EULEKS-a, evropske pravosudne misije na Kosovu.

Grupa nepoznatih ljudi napala je danas i teško oštetila EULEKS-ovo vozilo u Zubinom Potoku na severu Kosova. Povređenih nije bilo, saopšteno je iz Misije EU.

Sportska manifestacija “Dan izazova” održava se danas širom  sveta. Kosovska Mitrovica je jedan od 48 gradova u Srbiji koji tradicionalno učestvuje u ovoj manifestaciji.

Pravo svih zajednica na Kosovu je da sačuvaju, održe i promivišu svoj jezički identitet, kazao je Slobodan Petrović na inauguracionom sastanku Odobra za jezičku politiku.