Месец: februar 2013.

Predstavnici Kosova i Evropske komisije sastali su se u Briselu  kako bi utvrdili napredak Kosova u oblasti trgovine, industrije i politike malih i srednjih preduzeća (MSP), carine i poreza.

Već četiri meseca lekovi nisu dopremljeni u zdravstvene institucije južno od Ibra jer prema tvrdnji nadležnih kosovska Agencija za promet lekova to onemogućava. Ni rezervi više nema a najviše nedostaju lekovi za psihijatrijske, kardiološke, plućne bolesnike i dijabetičare.

Predstavnici MUP-a Kosova predali su danas predsednicima četiri kosovske opštine overene kopije matičnih knjiga, koje su dobili od srpskih vlasti.

Direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković upozorava da Agencija za lekove Kosova ometa snabdevanje lekovima zdravstvene ustanove južno od Ibra, saopšteno je KIM radiju.

Spreman sam da pristanem na uspostavljanje Zajednice opština sa srpskom većinom na severu Kosova, koja bi omogućila saradnju sa opštinama južno ali i udruženjima u Srbiji, kazao je Hašim Tači zameniku državnog sekretara SAD-a Vilijamu Bernsu.

U Osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice danas je počelo suđenje osumnjičenima za učešće u martovskim neredima 2008. godine u ovom gradu, kojima se, pored ostalog, na teret stavlja i nelegalno zauzimanje suda i ometanje službenih lica u vršenju službene dužnosti.

Predškolska ustanova Đurđevak iz Gračanice povukla je iz upotrebe sve vrste mleka i mlečnih proizvoda dok se ne utvrdi ima li ili ne aflatoksina u mlečnim proizvodima, izjavila je za Radio KIM direktorka ove obrazovno vaspitne ustanove Verica Arsić.

Radio KIM otkriva da se u vrtiću u Prilužju koji radi u prosvetnom sistemu Republike Srbije koristi Imlekova „Kravica“ a u vrtiću Petar Pan u Lapljem Selu koji radi po kosovskom sistemu koriste „Bitolsko“.

Kosovski premijer Hašim Tači danas je predsednicu Kosova Atifetu Jahjagu upoznao sa detaljima poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Pozorište “Atelje 212” sa predstavom Mari Džons “Džepovi puni kamenja” gostovaće sutra u Šilovu na Kosovu i Metohiji.