Месец: mart 2013.

Premijer Kosova Hašim Tači čestitao je svim hrišćanskim vernicima praznik Uskrs. Samostalna liberalna stranka svim pripadnicima katoličke veroispovesti čestita praznik.

Srbi sa Kosova žele nastavak puta ka EU ali na tom putu moraju ostati jedinstveni iako se još uvek ne osećaju kao građani Evropske Unije. Pregovori u Briselu su šansa za bolji položaj Srba na Kosovu, saglasili su se učesnici emisije “Dogovor?!” debata.

Pred više stotina posetilaca sinoć je u vekoj sali Sava centra u Beogradu održana premijera dokumentarnog filma „Kosma“ rediteljke Sonje Blagojević.

Ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin će danas, povodom obeležavanja 110. godina od ubistva ruskog konzula Grigorija Stepanoviča Ščerbina, boraviti u Kosovskoj Mitrovici.

Direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin je u razgovoru sa predstavnicima kombinata Trepča u Zvečanu istakao da taj kombinat pripada državi Srbiji i da je njeno vlasništvo i vlasništvo onih koji su je stvorili i da ne može biti predmet bilo kakve privatizacije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin započeo je danas posetom opštini Kosovska Kamenica, koja je izmeštena u Ranilugu, trodnevnu posetu Kosovu.

Prema saopštenju pristiglog iz Vlade Kosova premijer Hašim Tači će danas boraviti na severnom delu Kosovske Mitrovice gde je predviđeno da obiđe naselje “Kroi i Vitakut”, i obnovljene kuće Alji Kadriua.

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici osudio je troje od šestoro lica u slučaju martovskih nereda 2008.godine u ovom gradu, saopšteno je iz EULEKS-a.

Premijer Kosova Hašim Tači informisao je poslanike u Skupštini o poslednjoj rundi dijaloga i ponovio stav da “nikada i ni pod kakvim okolnostima neće dozvoliti ništa što bi ugrozilo ustavni i pravni poredak Kosova”.

NVO „Komunikacija za razvoj društva“ predstavila je rezultate istraživanja „Potrebe i kvalitet života žena na teritoriji opštine Gračanica“. Ispitivanje je sprovedeno početkom godine i obuhvatilo je sva naselja na teritoriji opštine Gračanica.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je na sastanku sa generalnim sekretarom Saveta za regionalnu saradnju Goranom Svilanovićem istakla da put integracija u EU nema alternativu.

KFOR poziva sve učesnike protesta u vezi sudske odluke u Mitrovici na smirivanje strasti. Glavni cilj KFOR-a je da zadrži sigurno i bezbedno okruženje kroz dijalog, i neće tolerisati nasilne akte,  kaže se u saopštenju.