Месец: april 2013.

Iako vatrogasna jedinica u Lapljem Selu, koja pokriva centralno Kosovo, radi u otežanim uslovima spremna je da na svaki poziv reaguje. Oprema za nesmetano obavljanje poslova je stara, nikakvu pomoć nisu dobili već pet godina.

Predstvnici opština Štrpce, Prizren i Uroševac potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti povratka i integracije raseljenih lica. Ministar za povratak Dalibor Jevtić zahteva da radne grupe već naredne nedelje krenu sa implementacijom.

Sela u Opštini Gračanica vodu će od danas imati  u periodu od 10 do 16 časova. Nadležni u opštini kažu da trenutno ne znaju zbog čega su ovakve mere uvedene.

Mešovito sudsko veće u Osovnom sudu u Prištini proglasilo je danas pet osoba krivim u slucaju ilegalne transplantacije organa na klinici Medikus. Za jos dvojicom osumnjičenih  Interpol intenzivno se traga. Jedan od njih je i lekar Jusuf Sonmez, turski državljanin.

Požar kod sela Rodelj u opštini Leposavić protekle noći se ponovo razbuktao, zbog čega su od jutros vatrogasne ekipe, pripadnici civilne zaštite i radnici Šumskog gazdinstva ponovo na terenu.

U Osnovnom sudu u Prištini danas će biti izrečena presuda u slučaju privatne klinike “Medikus”, na kojoj su, kako je navedeno u optužnici, vršene nelegalne transplantacije organa.

Praznik Cveti je svečano, danas proslavljen u Gračanici. Na današnji dan Isusu Hristos je na magarcu svečano ušao u Jerusalim.

Više od 50 hektara šume i niskog rastinja gori u atarima sela Borčane i Kneževo brdo u Opštini Leposavić, rekao je savetnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Milojević.

Praznik Lazareva subota svečano je danas proslavljen u Manastiru svetih Arhangela kod Prizrena. Manastirska kapela sagrađena nakon pogroma 2004. posvećena je današnjem prazniku, a iguman manastiira arhimandrit Mihailo je proslavio svoju krsnu slavu.

Dvojica dečaka, Srbin i Goranac izbodeni su nožem u leđa u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice, potvrđeno KIM u Kosovskoj policiji. Zdravstveno stanje dečaka stabilno.

Načelnik Kosovsko-pomoravskog upravnog okruga Srđan Mitrović ocenio je da je “nedopustivo i najblaže rečeno, sramno hapšenje pripadnika srpske zajednice samo zato što poseduju foto-aparate i mobilne telefone ili zato što su Srbi.