Месец: maj 2013.

Do kraja jula meštani Čaglavice, nadomak Prištine trebalo bi da dobiju novi put koji će im olakšati kretanje prema susednom  Lapljem Selu. Ako se sve bude odvijalo prema planu biće uzrađene i pešačke staze za uličnim osvetljenjem duž celog puta.

Memorijalni turnir u malom fudbalu u Gračanici posvećen uspomeni na Dimitrija Popovića, počeo je 23. maja i trajaće do 5. juna. Kao i svake godine, učestvuju ekipe iz raznih krajeva Kosova i Metohije.

Koliko izolovanost utiče na ambicije i borbu za osnovna prava, imaju li Srbi iz Pećkog i Prizrenskog okruga volju da ostanu u povratničkim selima pod pritiscima, mogu li srpske institucije sprečiti bespravnu gradnju i privatizaciju na Brezovici i da li će Gorancima biti rešen problem zdravstvene zaštite, saznajte u večerašnjem izdanju emisije „Dogovor!?“.

Vlada Srbije je na sinoćnoj sednici donela odluku o raspuštanju srpskih opština na Kosovu i Metohiji i formiranju novih Privremenih organa.

“Zakasotina” naziv je komične predstave koja je izvedena sinoć u Kosovskoj Mitrovici. Ovaj monodramski prikaz odigrao je glumac leksovačkog Narodnog pozorišta Dragan Boža Marjanović koji je uspeo da do suza nasmeje publiku.

Nacionalna služba za zapošljavanje, Pokrajinska služba za zapošljavanje i Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizuju na Štrpcu ,,Sajam preduzetništva”.

Nakon 12 godina radijskog programa, internet izvestavanja i video produkcije KIM radio je proširio svoje medijske aktivnosti na televizijsko emitovanje. Danas je zvanično počela sa radom Televizija Centar, kablovski TV kanal Radija KIM.

U intervjuu Radio Gračanici, gradonačelnik Opštine Gračanica Bojan Stojanović izjavio je da je problem restrikcije vode u Gračanici i okolnim selima ove opštine koja se vodom snabdevaju iz Gračaničkog jezera rešen.

Korisnici Smart telefona na Kosovu od danas će moći da preuzmu “Aplikaciju za upravljanje hitnim informacijama” (KEMA)  preko koje će biti informisani o vanrednim situacijama. Softver je interaktivan, pa će krajnji korisnik i sam moći da obavesti nadležne službe o nekom događaju.

Ukoliko skupština (AP KiM) bude u organizaciji međunarodne zajednice i Beograda, Srbi iz Opštine Priština nemaju razlog da ne prihvate da budu deo nje, kazao je za KIM radio član gradskog veća srpske Opštine Priština sa izmeštenim sedistem u Gračanici Vidak Ristović.