Месец: septembar 2013.

Civilni sektor u Gračanici će u narednom periodu spovesti niz aktivnosti u vezi lokalnih izbora na Kosovu, među kojima su monitoring medija, kampanje pozivanja na glasanje, a pojedini će imati i ulogu posmatrača na dan izbora.

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin ocenio je nakon razgovora sa kandidatima sa izborne liste “Građanska inicijativa srpska” da lokalni izbori na KiM nisu obični izbori.

U blizini policijske stanice u Štrpcu rano jutros se dogodila eksplozija u kojoj je jedna osoba lakše povređena, rečeno je Tanjugu u policiji u Prištini.

“Lokalni izbori raspisani za 3. Novembar su svesrpski izbori na kojima Srbi u pokrajini odlučuju da li su za to da Srbija opstane na ovom području, a Priština nastoji da smanji broj srpskih glasača i onemogući Srbima da glasaju”, rekao je Aleksandar Vulin u Leposaviću.

Učenici osnovnih škola, koje se nalaze na teritoriji opštine Priština, u školskom dvorištu OŠ “Kralj Milutin” takmičili su se na tradicionalnom jesenjem đačkom krosu koji je ogranizovao Crveni krst.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Večetić kazao je da je na Kosovo došao kako bi pružio podršku listi “Srpska” na predstojećim lokalnim izborima. On očekuje da će nakon 3. novembra gradonačelnik Gračanice biti upravo kandidat sa te liste.

Delegacija grada Novog Sada, koju predvodi gradonačelnik Miloš Vučević, posetila je danas Laplje Selo i prisustvovala prijateljskoj fudbalskoj utakmici klubova “Polet” iz Lapljeg Sela i “Vojvodina” iz Novog Sada povodom bratimljenja ova dva kluba.

Slobodan Denić koji je posle više od dvadeset godina smenjen sa mesta direktora Republičkog fonda za zdravsteno osiguranje za Kosovski okrug i koji je kandidat građanske inicijative “Simonida” za gradonačelnika Gračanice obavestio je javnost da razlozi za njegovu smenu ne postoje.

Balkan insajt objavio je da je sa mejla Vesne Jovanović, koja je članica Nezavisne komisije za medije, poslato saopštenje u kojem je ona potpisana kao šefica izbornog štaba GI „Srpska“. Jovanovićeva za KIM radio demantuje da je politički angažovana i kaže da je došlo do greške.