Месец: februar 2014.

Danas je za dva meseca produžen pritvor Lazi Laziću iz Štrpca, jednom od četvorice pritvorenih Srba za koje je Vlada Srbije dala garancije da bi se branili sa slobode, ali vlasti na Kosovu to nisu prihvatile.

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić pozvao je, prilikom posete opštini Uroševac, raseljene Srbe i nealbance da se vrate na Kosovo.

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je da bi nastavak dijaloga Beograda i Prištine mogao da bude održan u Briselu sredinom marta i da će jedna od glavnih tema biti oslobađanje lidera Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića i ostalih Srba.

Novoizabrani gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je oštro protestovao protiv produženja pritvora Oliveru Ivanoviću za dva meseca.

Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić protestovao je zbog ispisivanja antisrpskog grafita mržnje na pravoslavnoj crkvi u Đakovici.

Podnošenje zahteva za obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstava je u toku. Poljoprivrednici koji su zainteresovani za dobijanje pomoći mogu da se jave ekspozituri Uprave trezora u Gračanici do kraja marta.

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pozvao je danas sa mitinga u Leposaviću građane Kosova da 16. marta, na vanrednim parlamentarnim izborima, podrže SNS, kako bi ta lista dobila pun legitmitet.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić obišao je opštinu Gračanica gde se sastao sa gradonačelnikom Branimirom Stojanovićem. Rezervisana mesta u Skupštini Kosova, jedna od tema razgovora.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, Odelenje za teška krivična dela je podnelo predlog za produženje pritvora Lazi Laziću iz Štrpca kome se na teret stavlja niz krivičnih dela od kojih je najteže udruživanje radi vršenja protivustavnih akata.

Lider SNS Aleksandar Vučić boraviće na Kosovu u okviru predizborne kampanje pred parlamentarne izbore zakazane za 16. mart.

Juniorska ekipa stonoteniskog kluba „Galileo“ iz Čaglavice postiže uspešne rezultate. Oni su aktuelni prvaci na Kosovu.