Месец: maj 2014.

Danas je u Gračanici održana Dečija smotra folklora, izvornog narodnog stvaralaštva i koreografija. Nastupilo je 12 kulturno-umetničkih društava sa Kosova i Metohije i jedno iz Makedonije.

Zahvaljujući angažovanju organizacije “Majka devet Jugovića” i donatorima otvorena je mlekara u Prekovcu kod Novog Brda koja će svojim proizvodima snabdevati narodnu kuhinju u ovom selu.

Predstavnici Srpske liste očekuju da predstavnici međunarodne zajednice utiču na promenu odluke CIK-a. Od toga će, kako tvrde, zavisiti njihovo učešće na izborima.

Bojkot parlamentarnih izbora na Kosovu nije dobro rešenje i na taj način se ne mogu rešavati problemi – zajednička je ocena učesnika debate na temu “Kosovo pred parlamentarne izbore”  održane danas u Kosovskoj Mitrovici.

Publici na centralnom Kosovu će se u subotu, u okviru Dečije smotre folklora, predstaviti 12 domaćih kulturno-umetničkih društava i gosti iz Makedonije. Program u gračaničkom Domu kulture počinje u 14.00.

Gosti sinoćne emisije „Dogovor!?“ na RTV KIM, Nenad Rašić i Mihailo Šćepanović složili su se da je bojkot izborne kampanje loše rešenje.

Odustajanje Srpske liste od izborne kampanje za predstojeće kosovske parlamentarne izbore 8. juna je odraz neozbiljne politike koju vlast u Beogradu vodi po pitanju Kosova od 2012. godine, kaže funkcioner DSS-a Marko Jakšić.

Kulturni centar “Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku ove godine prvi put je dodelio književnu nagradu „Grigorije Božović“ za najbolju pripovetku pisanu u duhu Grigorijeve pripovedne proze, objavljenu na srpskom jeziku u 2013. godini.

Međunarodno sudsko veće Osnovnog suda u Mitrovici oslobodilo optužbi bivšeg vrhovnog komandanta OVK Sulejmana Selimija i još trojicu saboraca za ratne zločine.