Месец: jun 2014.

Ustavni sud Kosova razmotrio je danas i odlučio o zahtevu predsednice Atifete Jahjage za pojašnjenje odredbi Ustava o ovlašćenjima predsednika i određivanju mandatara za sastav Vlade.

Kosovski fudbalski klub “Ajvalija” ponudio je urugvajskom fudbaleru Luisu Suaresu da nastupa na Kosovu do isteka suspenzije, piše britanski Telegraf.

Za samo godinu dana od kako je preuređeno dvorište Doma kulture u Gračanici, nesavesni posetioci oštetili su više dekorativnih objekata.

Po naredbi Tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, u kamenolomu Rudnica ispituju se još dve lokacije.

Funkcioner liste Srpska i gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović izjavio je da je srpska zajednica spremna za saradnju s budućim predsednikom kosovske vlade.

Srbija treba da vodi mudru politiku. Grdno se vara svako ko misli da možemo bilo kakvu budućnost da gradimo ratujući, izjavio u manastiru Gračanica Tomislav Nikolić.

Zajedničkim učešćem na kosovskim parlamentarnim izborima postavili smo temelje jedinstva koje nam je preko potrebno, rekao zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović u Gračanici.

Aleksandar Vulin poručio u Gračanici da se poruka od 1389. godine nije promenila i da je svaki dolazak na Kosovo „dokaz da tu poruku poštujemo, pamtimo i pratimo“.

“Idem u Peking i Njujork i nigde mi ne treba dozvola, ali mi je ovde trebala”, rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolic na Gazimestanu. Deo okupljenih uzvikivao parole podrške Vojislavu Šešelju.

Obeležavanje Vidovdana i 625. godišnjice od Kosovske bitke počelo je svetom arhijerejskom liturgijom u Gračanici. Majkama sa četvoro i više dece dodeljeno zlatno i srebrno ordenje.

Najvažniji i najsvetiji mesec islamske vere Ramazan počeo je jučerašnjim zalaskom sunca, a od danas počinje obavezni ramazanski post.

Nekoliko autobusa i kombi vozila krenulo je jutros u pratnji Kosovske policije iz mesta Rudare u opštini Zvečan u pravcu Gazimestana i Gračanice povodom obeležavanja Vidovdana.