Месец: jul 2014.

Veliko nevreme danas je zahvatilo područje kosovskog pomoravlja, posebno opštinu Gnjilane, gde je bilo velikih problema u funkcionisanju saobraćaja, a najveće štete pretrpela je poljoprivreda.

Pet odbornika SO Štrpce ubuduće će nastupati u okviru odborničke grupe “Napred Štrpce”, a ne Samostalne liberalne stranke, saopšteno je iz Opštine Štrpce.

Povratniku u selo Drenovac u opštini Klina Ranku Bogićeviću prošle noću nepoznati počinioci ukrali su kravu, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.

Šef specijalnog tima za istragu trgovine organima na Kosovu Klint Vilijamson izjavio je da bi već sada mogao da podigne optužnice za neke zločine, kada bi postojao Specijalni sud koji treba da se njima bavi.

“Moja poseta Kosovu nema nikave veze sa izveštajem gospodina Vilijamsona, zakazana je mesecima unapred. KFOR je sarađivao sa njegovim timom onoliko koliko je to EULEKS od nas tražio” rekao je na aerodromu Slatina vrhovni komandant NATO snaga za Evropu general Filip Bridlav.

Rezultatima istrage specijalne istražne grupe Euleksa razvejan je mit o “pravednoj oslobodilačkoj borbi” (OVK), saopštilo rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Izveštaj tužioca Klinta Vilijamsona predstavlja iznenađenje za zapadne vlade koje nisu očekivale da će izaći sa pozitivnim rezultatima, rekao je Dik Marti.

Porodice žrtava zločina na Kosovu predugo čekaju pravdu i istinu o sudbini svojih najmilijih, kaže Majkl Montgomeri, američki novinar koji je otkrio “Žutu kuću”.

Radna grupa za nestala lica je navela da će se iskopavanja u Rudnici kod Raške nastaviti sledeće nedelje, prenosi Botapress.

“Robokap” se vratio na filmska platna! Projekcija ovog filma reditelja Žozea Padilje biće održana u velikoj sali Doma kulture u Gračanici, u četvrtak 31.07.2014. godine, sa početkom u 20 časova.

Vlada Kosova saopštila je da je izveštaj Klinta Vilijamsona, glavnog tužioca Euleksa za istragu o navodima o trgovini ljudskim organima značajan korak ka utvrđivanju eventualne pojedinačne odgovornosti za zločine, koji će sprečiti dalje neosnovane optužbe.

Predstavnici Vojske Srbije i Kfora odigraće u petak na Kosovu fudbalsku utakmicu, rekao je portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Jovan Krivokapić.

Milovan Drecun, ocenio je da objavljeni izveštaj glavnog tužioca za istragu trgovine ljudskim organima, Klinta Vilijamsona, “polovičan” što je posledica “političkog kompromisa”.