Месец: septembar 2014.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da predsedavajuća konstitutivne sednice Skupštine Kosova Fljora Brovina treba da dozvoli poslaničku raspravu na sednici 2. oktobra.

Apelacioni sud u Prištini odbio je žalbe 35 uhapšenih imama osumnjičenih za krivična dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova, saopšteno je iz suda.

Rođeni brat šefa tajne kosovske službe uhapšen je kao osumnjičeni za krađu nafte u policijskoj stanici u Đakovici, javljaju danas mediji u Prištini.

Ispred OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici nastavljen je protest roditelja zbog otvaranja četvrtog odeljenja petog razreda i premeštanja njihove dece u novo odeljenje. Sastanak roditelja sa školskim rukovodstvom završen bez dogovora.

Knjiga “Detinjstvo, duhovnost i nihilizam” je svojevrstan vodič u vaspitavanju dece. Knjiga može da posluži roditeljima i učiteljima, ali je najkorisnija za najmlađe, rečeno je sinoć na promociji u Domu kulture.

Na hramu Hrista Spasa u Prištini postavljena su privremena vrata i prozori koji treba speče neovlašćen ulazak u crkvu, saopšteno je iz Eparhije raškoprizrenske.

Zaposleni u Opštini Gračanica sprovode anketu o tome da li su građanima potrebne usluge javnog prevoza.

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da će se u nastavku konstitutivne sednice parlamenta najverovatnije formirati institucije Kosova i da je on premijer koji je prihvatljiv za sve.

Savet ministara Evropske unije naložio je Euleksu da podrži da se izvan Kosova uspostavi poseban sud za postupke koji proizilaze iz nalaza Specijalnog istražnog tima EU o trgovini ljudskim organima i drugim zločinima na Kosovu i Albaniji krajem 1990-ih godina.

Srpski poslanici će podržati kandidata DPK-a za predsednika Skupštine ukoliko ova stranka obezbedi 52 glasa poslanika u Skupštini, najavio Aleksandar Jablanović.