Месец: februar 2017.

Načelnik Policijskog inspektorata Kosova objavio je da se vodi istraga protiv 671 pripadnika Policije Kosova, te da je 2016. uhapšeno 69 policajaca, a godinu dana ranije 23.

Priština neće moći još dugo da izbegava formiranje Zajednica srpskih opština, jer je to temelj prvog sporazuma iz 2013. godine, kazao je zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev.

Razvoj turizma je prioritet Velike Hoče, istakli su prilikom obilaska ovog metohijskog mesta ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić i zamenik direktora kancelarije za KiM Dušan Kozarev

Spoljnopolitički odbor EP usvojio je predlog rezolucije o Kosovu u kojoj traži da vlasti u Prištini sprovode dogovore u dijalogu s Beogradom.

U okviru projekta „Svako dete u enklavi ima dan kulture“, glumci Maja Lukić i Vladimir Paunović odigrali su predstavu “Sofijin svet”, za mališane iz Goraždevca, Crkoleza, Suvog Grla i Banje.

Članu takozvane Dreničke grupe, Sabitu Geciju, koji izdržava petnaestogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva pritvorenika u logorima Kukeš i Cakan na severu Albanije, tokom rata na Kosovu i Metohiji kazna je suspendovana na tri meseca.

Ambasadorka Kosova u SAD Vljora Čitaku rekla je na sednici Saveta bezbednosti UN da Kosovo nije manje država zbog toga što ga Srbija ne priznaje.

Izvestilac EP za Kosovo Ulrike Lunaček, predstavljajući Spoljnopolitičkom odboru izveštaj o Kosovu, ocenila je da na obe strane nedostaje implementacija sporazuma postignutih u dijalogu.

Ispod zvečanske tvrđave u šumi bukti požar. Vatrogasne ekipe su se uputile na lice mesta, javlja Kossev.

Devojku srpske nacionalnosti M.A. iz sela Gornji Livoč u opštini Gnjilane napao je danas meštanin Albanac A.I. Policija je privela osumnjičenog i određen mu je pritvor od 48 sati.

Šef UNMIK-a Zahir Tanin rekao je pred Savetom bezbednosti UN da se Beograd i Priština međusobno optužuju zbog zapaljive retorike, a posledica toga je smanjenje poverenja između dve strane.