Месец: maj 2017.

NVO “Komunikacija za razvoj društva” obeležila je petnaestogodišnjicu svog postojanja. Za to vreme ova organizacija sprovela je oko 150 projekata, ali i drugih različitih aktivnosti.

Misija OEBS na Kosovu asistiraće opštinskim izbornim komisijama i biračkim odborima u opštinama na severu Kosova na dan održavanja  prevremenih parlamentarnih izbora 11. juna, kazao je portparol OEBS-a Senad Šabović.

“Ne bi me iznenadilo da pojedini policajci lepe plakate SLS-a“, rekao je povodom sinoćnjeg incidenta kandidat za poslanika u Skupštini Kosova Branimir Stojanović.

“Početak kampanje obeležio incident ali se nadam da to neće biti praksa pa da svake noći ili svakog dana imamo neke incidente“, kaže za RTV KIM Nenad Rašić, predsednik PDS-a, osvrćući se na sinoćnji sukob pristalica SLS-a i Srpske liste u Gračanici prilikom lepljenja plakata.

Predsednik Kosova Hašim Tači otputovao je danas u zvaničnu posetu Hrvatskoj, gde će ga sutra dočekati predsednica te zemlje, Kolinda Grabar-Kitarović.

Policija Kosova je saopštila da je pripremila operativnu naredbu i planirala sve aktivnosti u vezi sa održavanjem prevremenih parlamentarnih izbora 11. juna.

Ministar za rad u vladi Srbije Aleksandar Vulin kaže da Ramuš Haradinaj vređa Srbiju jer veruje da će nekažnjeno ponoviti zločin.

Kandidat za premijera Kosova ispred koalicije Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova, Inicijative za Kosovo i deset manjih stranaka, Ramuš Haradinaj izjavio je da za njih Beograd nije važan i da je Srbija neprijatelj Kosova.

Nastupom novosadskog benda „Bluz halter“ počeli su dani džeza i bluza u severnoj Kosovskoj Mitrovici, a muzički program festivala će večeras zvanično otvoriti kvintet Milice Dobrić i gosti iz Makedonije „Kabadays“.

Deo zaposlenih u  Ekonomsko – trgovinskoj  školi u Kosovskoj Mitrovici  danas je  stupio  u štrajk skraćivanjem časova na 30 minuta zbog, kako navode, nedonošenja rešenja o imenovanju Školskog odbora od strane lokalne samouprave i nepoštovanja autonomije škole.