Месец: jul 2017.

Bivši kapiten fudbalera Crvene zvezde, sada pomoćni trener u FK Tirana Ivan Gvozdenović, demantovao je za „Blic sport” da je albanskim medijima govorio kako se stidi srpskih navijača koji su prekinuli meč posle “afere dron”, kao i da bi rado nastavio karijeru na Kosovu.

Kosovski predsednik Hašim Tači potpisao je danas imenovanje pedeset troje novih sudija koji su položili zakletvu.

Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, pozvao je premijerku Anu Brnabić na nalaženje obostrano prihvatljivog rešenja koje će, kako se navodi, doprineti očuvanju i opstanku tog Univerziteta, kao jednog od oslonaca srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Ministar Rasim Ljajić rekao je danas za RTS da Srbija mora da pokaže dozu državnog pragmatizma u rešavanju pitanja Kosova i Metohije. Stanje zamrznutog konflikta, koje nude mnoge političke stranke, je protiv interesa Srbije, smatra Ljajić.

Požar koji je danas izbio oko podneva na brdu u Gračanici, u blizini sportskog kompleksa “Dragan Džajić” uspešno je lokalizovan.

“Srpski narod nikada neće zaboraviti da je za vreme vladavine Borisa Tadića Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost i nikada neće zaboraviti štetne dogovore koje je njegov režim postizao u dijalogu sa Prištinom”, kazao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Požar koji je sinoć oko 22 časa izbio u zgradi “Samački blok” ugašen je u ranim jutarnjim časovima, a vatrogasne jedinice će još neko vreme ostati na licu mesta radi prevencije. Povređenih nije bilo.

FS Albanije poziva albanske vlasti da zaustave izručenje iz Hrvatske Srbiji Ismaila Morine, koji je osumnjičen da je upravljao dronom sa nacionalističkim transparentom iznad stadiona u Beogradu prilikom utakmice Srbija-Albanija, odigrane u oktobru 2014. godine.