Месец: septembar 2019.

Ljiljana Perović iz Zubinog Potoka i njeni prijatelji Dragan Ilić i Milica Mandić ovih dana sprovode akciju raspodele humanitarne pomoći za socijalno ugrožene, najčešće za decu. Od Zubinog Potoka do Cernice, Donje Varage, Brestovika, Lipljana, Velike Hoče, njih troje su delili računare, garderobu, novčanu pomoć.

Kosovska centralna izborna komisija akreditovala je sedam dana pre održavanja vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu još jednu grupu od 17.652 posmatrača, koji će nadgledati izborni proces.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković otvorila je danas Interno odeljenje Zdravstvenog centra Gnjilane u bolnici u Pasjanu.Od prvog dana oktobra,odeljenje počinje sa radom.

Borislavu Tajiću, pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju nije bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju Kosova, zbog, kako mu je rečeno na administrativnom prelazu Brnjak, toga “što je na listi osoba kojima je zabranjen ulaz”.

Dva najmlađa člana (uzdrasta 7 godina), Škole fudbala “28. jun” iz Gračanice, Mateja Jovanović i Bogdan Stolić, dobili su pozive da treniraju i nastupaju na turnirima širom Srbije za Crvenu Zvezdu, dok su za četiri dečaka upućene reči hvale i da će ih u daljem periodu pratiti, saopšteno je iz ovog kluba.

Oko milion evra je dozvoljeni iznos koji politički subjekti koji učestvuju na parlamentarnim izborima 6. oktobra mogu da potroše na predizbornu kampanju, rekao je Valjmir Elezi, portparol kosovske centralne izborne komisije (CIK).

Vidak Ristović, samostalni odbornik SO Gračanica koji je na tu dužnost izabran kao kandidat sa liste Progresivno demokratske stranke, pristupio je danas Srpskoj listi.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić poručio da pritisci koji dolaze sa raznih strana uoči parlamentarnih izbora na Kosovu ne mogu da razbiju srpsko jedinstvo.

Koalicja “Sloboda” juče je u Prizrenu započela izbornu kampanju pod sloganom “Ostajemo ovde”. “Želeli smo da pokažemo da je politika dvosmerna ulica na relaciji građani – vlast”, poručili su iz ove koalicije.