Месец: mart 2020.

Bogoljub Marinković, auto prevoznik iz Gračanice ponudio je predsedniku Srbije, premijerki, Ministarstvu zdravlja Srbije i Kancelariji za KiM svoju pomoć. Naime, vlasnik agencije “Kim-ko” nudi “besplatan prevoz” srpskim državljanima.

Kosovski Ustavni sud ocenio je protivustavnom meru sada već odlazeće vlade Aljbina Kurtija da se na Kosovu svakodnevno ograniči kretanje gradjana i civilnih vozila kao vid zaštite od širenja kornavirusa.

Taksa od 100 odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine u sredu 1. aprila biće ukinuta i zamenjena potpunim recipročnim trgovinskim i političkim merama, kažu zvaničnici kosovske vlade za Radio Slobodna Evropa.

Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.

Nakon što je ranije danas Kovid–19 potvrđen kod zaposlenog u Pritvorskoj jedinici u Kosovskoj Mitrovici, čije je ispitivanje urađeno u Prištini, stigla je potvrda za još jedan slučaj inficiranja virusom korona, ali sa Torlaka.

Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.

Volonteri Omladinskog saveta i lokalni volonteri posetili su socijalno ugrožene porodice i staračka domaćinstva u Lipljanu i Rabovcu i uručili im pakete sa osnovnim životnim namirnicama, navodi se u saopštenju opštine Gračanica.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić najavio je da će Ministarstvo zdravlja Srbije uputiti u Kosovsku Mitrovicu tim epidemiologa, kako bi u Kliničko-bolničkom centru pomagali u organizaciji prijema pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.