Месец: avgust 2020.

Predsednik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“ Lazar Radulović kazao je za RTV Kim da je činjenica da je pobedu na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori „izvojevala Srpska pravoslavna crkva“. Formiranje vlade neće biti lako, smatra on.

Proces dijaloga između Beograda i Prištine biće dinamizovan, izjavio je specijalni izaslanik EU za dijalog dve strane Miroslav Lajčak, navodeći da će se partneri EU u Briselu sastajati nekoliko puta mesečno kako bi se što je pre moguće postiglo sveobuhvatno rešenje.

“Iz perspektive Kosova je vrlo važno da je Crna Gora slobodna, jer će samim tim na Kosovu biti malo više slobode za sve nas koji živimo u svim mogućim ograničenjima kada su slobode u pitanju. Svi pokušaji falsifikovanja i oduzimanja svetinja mogu se završiti loše za sve one koji se ponašaju kao Milo Đukanović”, kaže za RTV Kim novinar i književnik Živojin Rakočević, dan nakon izbora u Crnoj Gori.

Izbori u Crnoj Gori pokazali su da je pobedila sloboda mišljenja i vera tamošnjeg naroda, kaže za RTV Kim novinar Neđeljko Zejak. Predsednik Unije Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić smatra da će nova crnogorska vlast pomiriti građane, ne samo u Crnoj Gori, već i da će uticati i na poboljšanje odnosa sa Srbijom. Po mišljenju igumana Visokih Dečana, ovo je pobeda i crkve.

Grupa omladinaca iz Gračanice slavila je sinoć, ispred spomenika Milošu Obiliću, pobedu opozicije na jučerašnjim izborima u Crnoj Gori.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić, uručili su ključeve stanarima 58 stanova, u tri stambene zgrade u ulici Dositeja Obradovića, u Leposaviću, koje su izgrađene sredstvima Vlade Republike Srbije.