Месец: januar 2021.

Okupljanje građana bez maski i nepoštovnje distance povećava rizik od širenja koronavirusa, kazao je direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova Naser Ramadani. On poziva na sprovođenje preporuka koje se odnose na mere protiv koronavirusa i ograničenje okupljanja građana na javnim skupovima.

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica koronavirusa u Srbiji je preminulo još 20 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 4.020.

Prema poslednjim podacima, na Kosovu je šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.498, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.

Ugledni beogradski novinar Dragan Petrović, dopisnik italijanske novinske agencije ANSA, preminuo je u 69. godini od posledica koronavirusa, saopštila je njegova porodica.

Povodom današnje posete Severnoj Mitrovici od strane v.d. predsednice Kosova Vjose i Osmani i lidera Pokreta Samoopredeljne Aljbina Kurtija, reagovao je predsednik SDS-a Slaviša Petković, koji je posetu ocenio “kao deo potpisanog sporazuma u Briselu od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića”, navodi se u saopštenju.

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica koronavirusa u Srbiji je preminulo još 17 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 4.000.

Prema poslednjim podacima, na Kosovu je pet osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.492, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.

Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu registrovano je 15 novih slučajeva zaraze korona virusom, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

Usled obilnih padavina reka Drenica u Kuzminu, mestu pored Kosova Polja, ponovo se izlila i preti da poplavi domaćinstva koja su početkom januara već bila zahvaćena vodom.

Prema podacima Hidrometerološkog zavoda na Kosovu će prvog dana vikenda preovladavati oblačno vreme sa kišom. Temperatura do 11 stepeni.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić uputio je sinoć otvoreno pismo uredniku RTV Kim u kom zamera da je naša redakcija nedavno, u dva navrata izveštavala, a da “pritom nije uzela u obzir sve relevantne činjenice”.