Месец: mart 2021.

Odbor za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije održao je sednicu na kojoj je razmatrana bezbednosna situacija povodom najava da će na Kosovu biti održana vojna vežba „Trenutni odgovor 21“ u sklopu multinacionalne vežbe SAD i NATO saveznika “Branilac Evrope 21”, a na kojoj će učestvovati i Kosovske bezbednosne snage.

Nedostatak prevoda, manjak prevodilaca i nepoštovanje Zakona o upotrebi jezika, samo su neke od tema diskusije “Zvanična dvojezičnost na Kosovu, ključni uslovi i izazovi”, koju je organizovala NVO Aktiv.

Porozišna predstava „Polomljeno rebro“ reditelja Janka Cekića, po scenariju Nadice Đorđević, biće premijerno izvedena večeras pred publikom u Gračanici.

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je još 38 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 5.308, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

U centru Gračanice danas su omladinci sa centralnog Kosova organizovali svirku i prodaju bezalkoholnih koktela kako bi prikupili novac za lečenje Magdalene Nedeljković iz Kosovske Mitrovice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će najduže za mesec dana krenuti izgradnja puta Jarinje – Kosovska Mitrovica, za koji je rekao da treba da bude ogledalo, a ne da nas, kako je rekao, bude sramota postojećih rupa. Vučić je najavio i da će na leto početi gradnja bolnice u Gračanici.

U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, registrovano je 26 novih slučajeva zaraze, dok je iz izolacije izašlo 50 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

Poslednjeg martovskog dana na Kosovu se prognozira promenljivo oblačno i toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima.