Месец: avgust 2023.

Advokat jednog od pritvorenih u slučaju robnih rezervi Kosova, Durim Osmani, potvrdio je da su odlukom Apelacionog suda danas oslobođena trojica uhapšenih zbog sumnje za zloupotrebe službenih ovlašćenja.

Evropska unija (EU) mora da odredi datum za novo proširenje jer bez toga nikada neće biti spremna za prijem novih članica, izjavio je u razgovoru sa novinarima u Briselu predsednik Evropskog Saveta Šarl Mišel.

Nešto pre 19.00 došlo je do saobraćajne nezgode ispred Doma kulture “Gračanica”. Kako Kim radio nezvanično saznaje, dva lica su lakše povređena.

Kosovska policija zaustavila je Srbina A. A. iz severnog dela Mitrovice i sprovela ga u stanicu policije u južnom delu grada radi saslušanja, potvrdio je za Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.

“Dok Vjosa Osmani preti prekidom dijaloga međunarodnim partnerima i time jasno pokazuje da Priština ne želi mir i rešenje situacije već eskalaciju, tenzije i krize, bezočno lažima napada Beograd da je odgovoran za situaciju na severu Кosova i Metohije iako je svima dobro poznato da je u Prištini centar nestabilnosti čitavog Zapadnog Balkana”, naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Prikazivanjem muzičkog spota “Iz(v/b)or” za pesmu “Ajde Jano” Nenada Vasilića, Balkan bend, kao i dodelom sertifikata u velikoj sali Doma kulture “Gračanica”, završena je deveta po redu “Škola filmske magije”. Tema spota je bila prekomerna upotreba mobilnih telefona među decom i mladima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je “ideja mnogo samo rešenja ponestaje,” odgovarajući na pitanje da li je na jučerašnjem sastanku sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine došlo do nekih novih ideja za situaciju na Kosovu.

Prijavljivanje kandidata u drugom konkursnom roku na svim fakultetima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici je u toku, rekao je za program Radija Kosovska Mitrovica, prorektor za nastavu Vladimir Boranijašević.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo je listu Danas da je primilo zahtev za saslušanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića o slučaju ubijenih mladića u pećkom kafiću “Panda” 1998. godine, ali da će o odluci, kada bude doneta, prvo biti obavešteni punomoćnik oštećenih i oštećeni.