Месец: mart 2024.

Učenici osnovnih škola iz Kosovskog Pomoravlja, njih ukupno 94, posetili su u organizaciji Kancelarije za KiM, Beograd i prisustvovali utakmici 27. kola Super lige između Partizana i Spartaka.

U Goraždevcu postoji jaka volja koja održava aktivnim KUD “Metohija-Hvosno” i nakon 16 godina. Profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi u Goraždevcu, Bojan Radulović, koji se ujedno bavi folklorom, ali je i osnivač ovog kulturno-umetničkog društva deli svoju priču – o teškom početku, usponima i padovima, istrajnosti i ljubavi prema svojoj kulturi i tradiciji, ali i priču o tome kako je jedan čovek doprineo većoj aktivnosti dece u Goraždevcu.

Katolici, protestanti, anglikanci, neke pravoslavne crkve i brojne manje crkve, proslavljaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću.

Blokada finansijskih računa Telekoma Kosova navela je radnike Telekoma Kosova da organizuju proteste u utorak, nakon što su ostali bez plata.

Kompanija „Elektrosever“ pozvala je potrošače električne energije na severu Kosova da – ukoliko imaju bilo kakvu nedoumicu ili pitanje u vezi sa ugovorima za snabdevanje električnom energijom i računima – posete prostorije ove kompanije u severnom delu Mitrovice, te poslovnice u ostale tri opštine na severu, ili da to učine putem telefona ili elektronske pošte.

Kosovska policijska jedinica koja je danas, oko 14. 30 časova patrolirala u Prištini, kod jednog lica je pronašla pištolj, saopšteno je na Fejsbuk profilu Kosovske policije.