Browsing: Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o situaciji na Kosovu, te što hitnijem formiranju ZSO. Dogovoreni su naredni koraci u dijalogu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa pomoćnikom generalnog sekretara UN za Evropu, Centralnu Aziju i Ameriku Miroslavom Jenčom o situaciji na Kosovu. Vučić je, kako se navodi, istakao potrebu za što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština i ispunjavanju obaveza iz Briselskog sporazuma.

U nedavno objavljenom članku na portalu republika.rs pod naslovom „KUKNJAVA ALBANACA NA SAV GLAS! ‘DOK JE VUČIĆ PREDSEDNIK NEMA NAŠE NEZAVISNOSTI’: Albanski stručnjaci priznali za njih gorku istinu“ iznete su tvrdnje koje zaslužuju pažljivu analizu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju reagovao je na odluku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku koja je usvojila Rezoluciju o Srebrenici ocenivši da će ona dati vetar u leđa “novim nasilnim pretenzijama i akcijama i imati opasne implikacije po život Srba na Kosovu i svuda gde oni žive”.