Browsing: centralno Kosovo

Nakon noći sa jakom kišom i pljuskovima, na centralnom Kosovu još ponegde ima slabih padavina. Do kraja dana se očekuje potpuno razvedravanje.

Nakon umereno maglovitog jutra, pred nama je pretežno sunčana i topla sreda. Ipak, lokalno su mogući kratkotrajni pljuskovi.

Nakon pretežno vedrog jutra na centralnom Kosovu se očekuje sunčan i topao dan uz jak vetar u drugom delu dana. Mestimično su moguće lokalne nepogode.

Na centralnom Kosovu i u Kosovskom Pomoravlju, sve više ljudi prodaje svoje kuće i imanja, a razlozi za ovaj trend su različiti – od nezadovoljstva lokalnom politikom do osećaja nesigurnosti i nedostatka perspektive, rekli su u emisiji “Heroji našeg doba” koordinator za zajednice i povratak u opštini Kosovo Polje Zoran Kitić i Stefan Mirković iz Humanitarne organizacije “Kosovsko Pomoravlje”. Istaknuto je da, iako je prodaja kuća i imovine privatna stvar, u srpskim sredinama na Kosovu može izazvati šire probleme, jer se Srbi nalaze u “specifičnoj situaciji” gde svaki ovakav “potez” može imati posledice po čitava sela i zajednicu.