Browsing: Dijalog Beograda i Prištine

“Miroslav Lajčak verovatno pokušava da napravi sastanak na visokom nivou između Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija pre letnje pauze i da odkoči proces implementacije sporazuma o putu ka normalizaciji”, smatra Dragiša Mijačić, koordinator radne grupe Nacionalnog konventa Evropske unije za saradnju Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o situaciji na Kosovu, te što hitnijem formiranju ZSO. Dogovoreni su naredni koraci u dijalogu.

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom. Đurić je tokom sastanka ukazao na drastično pogoršan položaj Srba i drugog nealbanskog stanovništva na Kosovu.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je razgovarao sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O’Brajanom o razvoju situacije na Zapadnom Balkanu.