Browsing: Kosovska policija

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je danas da je, u vreme kada vlada Srbije finansira terorizam, neophodno ulaganje u sigurnu budućnost Kosova.

Na uzurpiranom placu od 7,5 ari u vlasništvu Ilije Draškovića, raseljenog lica iz Kosova Polja, napravljeni su auto perionica i parking. Kada je Ilija u februaru pokušao da obiđe svoj plac, uzurpator Albanac N.R. mu je uputio pretnje smrću. Iz Policijske stanice u Kosovu Polju su potvrdili da je slučaj prijavljen. Pred kosovskim sudovima trenutno se vode dva postupka: jedan zbog pretnji, a drugi zbog uzurpacije imovine.

Oružje koje je zaplenjeno na dve lokacije u severnom delu Mitrovice, pronađeno je kod dva lica za kojima kosovske vlasti tragaju u vezi sa slučajem Banjska, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije u stanici policije u severnom delu Mitrovice.

Državni tužilac, koordinator za krivična dela narkotika kao i Kosovska policija preduzeli su juče istražne radnje u vezi sa sumnjom u izvršenju krivičnog dela kupoprodaja opojnih droga, nakon koje je usledilo hapšenje lica L.Š. u Prištini. Osumnjičeni je, kako bi izbegao hapšenje, automobilom udario u službeni policijski automobil, te naneo povrede policajcima i načinio materijalnu štetu, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Prištini.

Glavni ibarski most je od završetka ratnih sukoba na Kosovu postao simbol razdvajanja severnog i južnog dela grada ali i incidenata i sukoba između Srba i Albanaca. Preko mosta se ne prolazi automobilom, ali ga godinama unazad koriste pešaci i biciklisti. Odluka o otvaranju mosta doneta je u SO Severna Mitrovica još u aprilu prošle godine, ali se ona i dalje ne sprovodi. Međutim, poslednjih nedelja čula su se mišljenja da bi uskoro ovaj most mogao biti otvoren.

Supruga Milana Radoičića, E. R., danas je ispitana od strane Jedinice za privredni kriminal iz Prištine u policijskoj stanici u severnom delu Mitrovice, nakon čega je puštena, potvrdio je za Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.