Browsing: Opština Gračanica

U okviru Vidovdanskih svečanosti, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice i Opština Gračanica u saradnji sa Crkvenom opštinom Donja Gušterica i CSD-om organizuju u nedelju, 23. juna 2024. godine treću pitijadu pod nazivom ”Kosovska pita”.

Ispisane uvredljive grafite na Domu kulture i dečijem igralištu u Sušici osudila je predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić. Istakla je da “govor mržnje i grafiti koji promovišu nacionalističke provokacije i netrpeljivost nisu samo neprihvatljivi, već su i protivni vrednostima zajedništva, poštovanja i jednakosti koje svi delimo”.

Agencija za statistiku Kosova dobila je prelaznu ocenu po pitanju sprovođenja nedavnog popisa stanovništva i domaćinstava od strane međunarodnih organizacija, tvrdi službenik u ovoj Agenciji Albert Avdulji. Sa druge strane, jedan od popisivača Igor Jovanović, koje je ista Agencija angažovala, kaže da je odgovornost za slab odziv u srpskim sredinama upravo na ASK jer, kako ističe, nije bilo adekvatne kampanje niti dovoljno popisivača.

Nakon jučerašnjeg pisanja Kim radija o velikim oštećenjima kolovoza u Stefanovoj ulici u Čaglavici i navoda da se nedavno u ovoj ulici razlila kanalizacija, Info služba Opština Gračanica je danas obavestila našu redakciju da je Regionalna kompanija za vodosnabdevanje Priština u proteklom periodu „više puta investirala u ovoj ulici“ usled čega je „došlo do oštećenja“ i dodala da se „uskoro“ očekuje početak radova na zameni vodovodne cevi.

“Iako je gradonačelnica još pre 20 dana dobila na poklon 25 novih zastava države Srbije kako bi bili zamenjeni dronjci zastava koji već mesecima vise na banderama u glavnoj ulici, gradonačelnica i opštinske službe i dalje teraju inat i uporno odbijaju da to urade”, navedeno je na Fejsbuk profilu SNV nakon što su pre 20 dana predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) Momčilo Trajković i narodni poslanik u Skupštini Srbije Žarko Ristić Opštini Gračanica poklonili 25 zastava.

Nakon obilnih padavina prošle noći, na teritoriji opštine Gračanica došlo je do izlivanja reke i potoka u pojedinim delovina u Lapljem Selu, Preocu i Gračanici. „Od ranih jutarnjih sati ekipa Javnih službi je na terenu i polako se sve vraća u normalu“, kazao je za Kim radio direktor javnih sližbi u Opštini Gračanica Vladica Trajković.