Browsing: Osnovni sud u Prištini

Miloš Plesković rodom iz Prizrena, uhapšen je u septembru prošle godine u Ugljaru kod Kosova Polja gde je živeo do hapšenja. Na teret mu se stavlja ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Pred Osnovnim sudom u Prištini on se izjasnio da nije kriv.

Muškarcu iz Zvečana koji je u sredu uhapšen na Bistričkom punktu, i kojeg kosovske vlasti povezuju sa prošlogodišnjim incidentima ispred opštine Zvečan, određen je jednomesečeni pritvor, potvrdio je za KoSSev advokat Ljubomir Pantović.

Advokat Miodrag Brkljač, branilac Časlava Jolića osuđenog na osam godina zatvora zbog krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva, najavio je žalbu na donetu presudu Apelacionom sudu. Ocenio je da je Jolić osuđen bez dokaza i da nije razumeo zašto je proglašen krivim. Jedan od oštećenih u postupku, s druge strane, nije u potpunosti zadovoljan kaznom Joliću.

Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu u Osnovnom sudu u Prištini protiv osam osoba zbog krivičnog dela zloupotreba položaja ili službenog ovlašćenja, saopšteno je medijima iz ove institucije.

Završne reči u slučaju Časlava Jolića koji je optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva pred Osnovnim sudom u Prištini su izneli tužilac i odbrana optuženog. Presuda Joliću će biti pročitana 10. juna.