Browsing: Severna Mitrovica

Glavni ibarski most je od završetka ratnih sukoba na Kosovu postao simbol razdvajanja severnog i južnog dela grada ali i incidenata i sukoba između Srba i Albanaca. Preko mosta se ne prolazi automobilom, ali ga godinama unazad koriste pešaci i biciklisti. Odluka o otvaranju mosta doneta je u SO Severna Mitrovica još u aprilu prošle godine, ali se ona i dalje ne sprovodi. Međutim, poslednjih nedelja čula su se mišljenja da bi uskoro ovaj most mogao biti otvoren.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Jelena Stojković posetila je Medicinski fakultet Prištinskog univerziteta (PU) u Severnoj Mitrovici koji, zahvaljujući pomoći Kancelarije za KiM, pruža odlične uslove za studiranje i usavršavanje.

Srpski narodni pokret zatražio je od Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ministarstva finasija i prosvete Republike Srbije da studentima Univeziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Severnoj Mitrovici omogući besplatnu prijavu ispita za tekući rok, ali i svaki sledeći dok se problem oko zabrane upotrebe dinara na Kosovu ne reši.