Browsing: SRBI

“Doveli su nas u takvu situaciju da je pritvor kosovskog osnovnog tužilaštva u Prištini – specijalnog odeljenja, pravilo. A retko se dešava da je neka druga mera blaža. Tako da je pritvor pravilo a neke blaže mere su izuzetak”, kazao je za KoSSev večeras advokat Ljubomir Pantović.

“Kurti je nastavio sa nelegalnom eksproprijacijom na severu Kosova i Metohije, iako je obustava tih protivpravnih radnji bila obaveza u koju se kleo dok se nadao prijemu u Savet Evrope, po istom modelu dezavuiše javnost i međunarodne predstavnike da ima dobru volju da nacrt Statuta ZSO šalje pred Ustavni sud”, navedeno je u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić uputila je pismo šefovima svih delegacija članica i pridruženih članica u Parlamentarnoj skupštini NATO, u kojem je ukazano da bi dodeljivanje statusa pridruženog člana Skupštini Kosova neupitno predstavljalo nagradu za Prištinu koja kontinuirano vrši nasilje i sistemsku diskriminaciju nad Srbima na Kosovu, kao i za opstruisanje Briselskog dijaloga.

“Vlada Kosova i dalje divlja i teroriše Srbe na Kosovu i Metohiji uz svakodnevni angažman specijalne jedinice Kosovske policije”, saopštili su iz Partije kosovskih Srba.