Browsing: Vesti

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je da Evropa nije kompletna dok Zapadni Balkan ne postane njen deo, te da je potrebno ubrzati proces proširenja koji se predugo odlaže.

Žiri manifestacije „Vidovdansko pesničko bdenije“ odlučio je da ove godine „Zlatni krst kneza Lazara“ pripadne pesniku Đorđu Sladoju iz Novog Sada. Najznačajnija vidovdanska nagrada namenjena likovnim umetnicima namenjena je istoričaru umetnosti, reditelju, scenaristi i likovnom kritičaru Đorđu Kadijeviću iz Beograda.

Nakon tople noći, osvanulo je izuzetno toplo jutro. Takvi će biti petak i subota pred nama, dok se pad temepratura očekuje od nedelje.

Predstava „Čekajući kraj partije“ po Samjuelu Beketu, a u režiji Nenada Todorovića premijerno će biti odigrana 21. juna u 19 časova na otvorenoj sceni „Usnija“ u Kajmakčalanskoj ulici u Gračanici. „Bog je odavno sa nama i strpljivo čeka na nas. Mi nestrpljivo čekamo prošlost u nadi da će budućnost što pre proći“, istakao je reditelj o komadu.