Browsing: Vesti

Dan pred nama biće pretežno sunčan i topao, sa najvišom dnevnom temperaturom do 32 stepena Celzijusa.

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog navodnog nedoličnog ponašanja njegovih navijača, na marginama utakmice koju je Srbija izgubila od Engleske (1:0) na Evropskom prvenstvu u nedelju u Gelzenkirhenu.

U nedavno objavljenom članku na portalu republika.rs pod naslovom „KUKNJAVA ALBANACA NA SAV GLAS! ‘DOK JE VUČIĆ PREDSEDNIK NEMA NAŠE NEZAVISNOSTI’: Albanski stručnjaci priznali za njih gorku istinu“ iznete su tvrdnje koje zaslužuju pažljivu analizu.

Ispisane uvredljive grafite na Domu kulture i dečijem igralištu u Sušici osudila je predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić. Istakla je da “govor mržnje i grafiti koji promovišu nacionalističke provokacije i netrpeljivost nisu samo neprihvatljivi, već su i protivni vrednostima zajedništva, poštovanja i jednakosti koje svi delimo”.

Izložba “U slavu Vidovdana” otvorena je u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu. Čine je fotografije sa obeležavanja 550. godišnjice Kosovskog boja na Gazimestanu 1939. godine, novinski članci beogradskih novina Politike, Pravde i Vremena od 1912. godine do 1939. godine koji donose izveštaje o proslavama Vidovdana širom zemlje, kao i drugi eksponati vezani za taj praznik.

Predstavnici beogradske delegacije Radne grupe za nestala lica, u okviru dijaloga Beograd – Priština, preuzeće u utorak na prelazu Merdare identifikovane posmrtne ostatke tri civilna lica srpske nacionalnosti, koja su stradala u Uroševcu, Prizrenu i Prištini tokom 1999. godine, saopštila je Komisija Vlade Srbije za nestala lica, a prenosi N1.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se sa pomoćnikom generalnog sekretara UN za Evropu, Centralnu Aziju i Ameriku u Odeljenju za politička pitanja i izgradnju mira, Miroslavom Jenčom. Sastanku je prisustvovala i specijalna predstavnica generalnog sekretara UN i šefica Misije UN na Kosovu (UNMIK), Karolin Zijade.

Na objektu Doma kulture i na dečijem igralištu u Sušici u nedelju u večernjim satima primećeni su grafiti uvredljivog sadržaja, saznaje Radio Kim. Policija je izašla na mesto događaja.

Želja za rodnim krajem navela je Lazara Popovića koji živi u Americi da napravi svadbu u svom zavičaju. Zajedno sa svojom izabranicom Suzanom iz Novog Pazara, dočekao je svatove u povratničkom selu Koš u opštini Istok.

Na uzurpiranom placu od 7,5 ari u vlasništvu Ilije Draškovića, raseljenog lica iz Kosova Polja, napravljeni su auto perionica i parking. Kada je Ilija u februaru pokušao da obiđe svoj plac, uzurpator Albanac N.R. mu je uputio pretnje smrću. Iz Policijske stanice u Kosovu Polju su potvrdili da je slučaj prijavljen. Pred kosovskim sudovima trenutno se vode dva postupka: jedan zbog pretnji, a drugi zbog uzurpacije imovine.