Browsing: Vesti

Danas je godinu dana je od kako su kosovske vlasti zabranile uvoz srpske robe. Povod za ovu odluku bilo je hapšenje trojice kosovskih policajaca od strane srpskih vlasti. Umesto prehrambenih proizvoda iz Srbije koji su dominirali na Kosovu, na rafovima prodavnica u Gračanici i drugim sredinama poslednjih godinu dana mogu se naći artikli iz zemalja regiona.

Nakon noći sa jakom kišom i pljuskovima, na centralnom Kosovu još ponegde ima slabih padavina. Do kraja dana se očekuje potpuno razvedravanje.

Svetom Liturgijom, rezanjem slavskih kolača, a zatim i litijom kroz ulice gornjeg dela grada u Orahovcu je proslavljen Spasovdan.

Dezinformacije predstavljaju značajan politički izazov i opasnost za demokratiju. Saradnja sa medijima, privatnim sektorom, građanima i civilnim društvom ključne su u borbi protiv manipulacije informacijama, istakli su ambasadori EU i SAD, glavni govornici na „Konferenciji za integritet informacija“ (DISICON).

Sporazum o putu ka normalizaciji odnosa je važeći i obavezujući u celini i za Kosovo i za Srbiju, uključujući i član četiri, pa lobiranje Srbije protiv Kosova predstavlja jasno kršenje sporazuma, navodi se u pisanoj izjavi portparola Evropske unije (EU) Petera Stana.