Browsing: Vesti

Advokat Miodrag Brkljač, branilac Časlava Jolića osuđenog na osam godina zatvora zbog krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva, najavio je žalbu na donetu presudu Apelacionom sudu. Ocenio je da je Jolić osuđen bez dokaza i da nije razumeo zašto je proglašen krivim. Jedan od oštećenih u postupku, s druge strane, nije u potpunosti zadovoljan kaznom Joliću.

Poznati dečiji pesnik Vlasta Cenić je posetio sela Osojane i Banje, gde je u Osnovnim školama “Radoš Tošić” i “Milun Jakšić” sa mališanima razgovarao o očuvanju tradicije.

Novi domovi za porodice Antonijević i Vlajović, kao i građevinski materijal za porodicu Vukmirović obezbeđeni su sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a radove su obišli pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Jelena Stojković i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević.

Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu u Osnovnom sudu u Prištini protiv osam osoba zbog krivičnog dela zloupotreba položaja ili službenog ovlašćenja, saopšteno je medijima iz ove institucije.

Bivša zamenica gradonačelnika Zvečana zadužena za zajednice Nataša Tomanić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je nedavna odluka o njenoj smeni, zbog navodnog prekoračenja ovlašćenja i kontinuiranog pritiska na službenike iz srpske zajednice – nezakonita, jer nije „prisustovala sednici skupštine opštine na kojoj je razrešena dužnosti, a razlozi su neosnovani“.

Bivši britanski premijer Ton Bler danas će boraviti na Kosovu povodom 25. godišnjice od prestanka ratnih sukoba na Kosovu. Među gostima na obeležavanju biće i albanski premijer Edi Rama.