Browsing: Vesti

Slobodan Miletić iz Zvečana uhapšen pre dva dana na Jarinju doveden je u sud u Prištini, gde će pretpretresni sudija odlučivati po zahtevu tužilaštva da mu se odredi pritvor.

„U trenutku kada treba da se povuku neki politički potezi i nađete se u delu (Kosova) gde je kriza potrebna, onda možete i nastradati. Inače, van toga, vi vidite da je život sasvim normalan. Za nas je nenormalan zbog nedostatka perspektive i to nas uvek muči, ali ako hoćete svakodnevno da živite bez perspektive, tu nemate nekih velikih problema. Zato mislim da je čitava ta kriza, sve te krize su, u stvari, osmišljene zarad pokrića određenih političkih poteza“, rekao je u razgovoru za Kim radio predsednik Srpskog nacionalnog foruma (SNF) Momčilo Trajković.

Današnji dan Srpska pravoslavna crkva posvećuje čudotvorcu – Svetom Vasiliju Ostroškom. Njegove mošti čuvaju se u manastiru Ostrog u Crnoj Gori kao velika svetinja, više od 300 godina, i mesto su hodočašća za vernike svih religija.

Za drugi dan vikenda se na centralnom Kosovu prognozira oblačno vreme sa povremenim sunčanim intervalima, a posle podne je moguća i kiša.

Za subotu se predviđa sunčano vreme, uz povremenu oblačnost.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora Kosovske agencije za statistiku Avni Kastrati saopštio je da je na severu Kosova registrovano oko 1000 stanovnika, te je ova cifra prema njegovim rečma ohrabrujuća.

“Slobodan Miletić iz Zvečana priveden je danas na administrativnom prelazu Jarinje i određeno mu je zadržavanje od 48 sati, pod izgovorom da je učestvovao u protestima Srba na severu КiM i barikadama, uprkos čvrstim garancijama EU i SAD od 28. decembra 2022. godine da neće biti progona i odmazde nad Srbima, zbog toga što su izražavali svoje nezadovoljstvo usled Кurtijeve okupacije severa КiM”, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Uspešno je počela primena odluke kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova kojom se omogućava prelazak sa vozačkih dozvola izdatih od strane Republike Srbije za građane na Kosovu, na kosovske vozačke dozvole, oglasio se danas kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja.

Defileom i dečjom priredbom obeležena je 72. godišnjica postojanja Predškolske ustanove „Đurđevak“ iz Prištine. Pred prepunom salom Doma kulture u Gračanici, pesmom, igrom, recitacijama i glumom predstavilo se više stotina mališana.